Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
20-9-2022

Case: letselschade na een ongeval in een recreatiegebied

Ruud had nooit kunnen vermoeden dat zijn leven ingrijpend zou veranderen toen hij tijdens het varen een visser hulp bood bij het loshalen van zijn haak uit de oever. De oever zakte weg en Ruud kwam als het ware in een val terecht. Voor de afhandeling van de letselschade kwam hij in contact met Kracht! Letselschade. Aan de hand van deze casus vertellen we je graag wat Kracht! Letselschade voor je kan betekenen.

13-9-2022

Rechtsbijstand bij letselschade: ‘vertrouwen ontstaat in het begin’

Als je betrokken raakt bij een ongeluk, dan vraag je je misschien af hoe het geregeld is met rechtsbijstand bij letselschade. Heb je een rechtsbijstandverzekering dan kan het heel verleidelijk zijn om daar aan te kloppen voor het verhalen van de letselschade. Maar wist je dat je ook kosteloze rechtsbijstand kunt krijgen van een letselschadespecialist, ongeacht of je een rechtsbijstandverzekering hebt?

Sergio Schouten is letselschadespecialist bij Kracht! Letselschade. In dit artikel vertelt hij je graag iets meer over de voordelen van het inschakelen van een letselschadebureau in vergelijking met het indienen van je schadeclaim via de rechtsbijstandverzekering.

1-9-2022

Verjaring van de letselschadevordering

Heb je letselschade opgelopen, dan is het verstandig om rekening te houden met de verjaring van de letselschadevordering. In dit artikel gaan we in op de verjaringstermijnen van letselschadevorderingen en leggen we uit wat jouw letselschadespecialist kan doen als verjaring van de letselschadevordering dreigt.

16-8-2022

Wat is affectieschade?

Affectieschade is de schade die je lijdt door het letsel of overlijden van een naaste als gevolg van een ongeval of medische fout. Een vergoeding voor affectieschade noemen we ook wel een affectieschadevergoeding. Is iemand anders aansprakelijk voor het letsel of het overlijden, dan kunnen naasten sinds 1 januari 2019 een schadevergoeding claimen. Dat kan als zij leed ondervinden van een ongeval dat een naaste is overkomen. Alleen voor ongevallen die ná 1 januari 2019 zijn gebeurd, kan een affectieschadevergoeding worden geclaimd. In dit artikel gaan we in op wat affectieschade is, welke naasten voor een affectieschadevergoeding in aanmerking komen en we vertellen je wat je moet doen om affectieschade te kunnen claimen.

13-7-2022

Letselschade bij doorrijden na een ongeval: wat nu?

Wanneer je letselschade oploopt bij een ongeval en de andere partij is doorgereden, dan vraag je je misschien af op wie je de letselschade kunt verhalen. Kun je die letselschade eigenlijk wel verhalen als de aansprakelijke partij is doorgereden? Wat als de identiteit van de dader niet bekend is? Kun je dan een letselschadevergoeding krijgen? In deze blog vertellen we je er alles over.

7-7-2022

Afleiding in het verkeer: letselschade door telefoongebruik

Smartphones zorgen nogal eens voor afleiding in het verkeer. Ben je aan het bellen of kijk je naar je telefoon, dan kun je de focus minder goed op de weg houden. Jaarlijks zijn er 600 verkeersslachtoffers doordat een van de verkeersdeelnemers was afgeleid door zijn of haar telefoon. Het gaat dan om dodelijke slachtoffers en mensen die voor behandeling naar het ziekenhuis moeten. Dit aantal is extra schokkend als je bedenkt dat veel van deze ongevallen met bijbehorende letselschade voorkomen hadden kunnen worden als de telefoon gewoon in de broekzak of tas was blijven zitten.

Ben jij betrokken bij een ongeval waarbij afleiding door een telefoon (deels) de oorzaak was, dan kunnen de specialisten van Kracht! Letselschade je helpen om de letselschade te verhalen.

0852738227