Elektrische auto’s worden steeds populairder en met het groeiende aantal eigenaren zien we ook steeds vaker dat mensen zelf laadpalen in hun voortuin installeren of een laadkabel over de stoep naar hun woning leggen. Maar is dit eigenlijk wel toegestaan? En wat gebeurt er als iemand struikelt over zo’n kabel? In deze blog leggen we het graag uit.

De regels voor het opladen van een elektrische auto

In principe moet het opladen van een elektrische auto plaatsvinden bij een laadpaal die door de gemeente beschikbaar wordt gesteld. Echter, gezien de snelle toename van elektrische auto’s is er in veel gemeenten een tekort aan laadpunten ontstaan. Daarom kiezen veel eigenaren ervoor om vanuit hun huis of voortuin op te laden. In sommige gemeenten, zoals Utrecht, is dit verboden, maar in veel andere gemeenten gelden er geen specifieke verboden. Toch zijn er vaak voorwaarden, zoals het verplicht gebruik van een mat of drempel over de kabels, een maximale lengte van de laadkabel en een verbod als er binnen 300 meter een beschikbaar laadpunt is. Desondanks nemen de zorgen over struikelgevallen toe.

Aansprakelijkheid bij letselschade

Als je struikelt over een laadkabel en letselschade oploopt, kan dit vervelende gevolgen hebben, zeker als het letsel meer omvat dan alleen een schaafwond. In dat geval zijn zowel de eigenaar van de auto als de eigenaar van de woning waar de kabel naartoe loopt aansprakelijk. Het is eigenlijk vergelijkbaar met struikelen over een verlengsnoer terwijl iemand zijn auto aan het stofzuigen is. In beide gevallen is de eigenaar verantwoordelijk voor de schade die jij hebt geleden.

Als je de schade wilt verhalen, ben je bij Kracht! Letselschade aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring bundelen we, indien nodig, onze krachten met advocaten en medische specialisten uit ons netwerk. Wij vechten kosteloos voor jouw belangen bij de verantwoordelijke partij en doen er alles aan om een passende schadevergoeding voor je te regelen, waar je recht op hebt. Daarnaast is het voor jou prettig om slechts één aanspreekpunt te hebben, omdat de situatie al vervelend genoeg is.

Hulp nodig bij het verhalen van letselschade?

Heb je hulp nodig en wil je alle zorg uit handen geven? Of wil je meer informatie over Kracht! Letselschade? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in of bel ons op 085-2738225. Uiteraard kun je ook een verzoek voor een terugbelafspraak achterlaten.