Bij een scooterongeluk is er vrijwel altijd sprake van materiële en immateriële letselschade. Je scooter raakte beschadigd, maar een vervelende val kan ook schade toebrengen aan je helm, kleding en bijvoorbeeld je telefoon. Wellicht ben je zelf ook gewond geraakt en hoogstwaarschijnlijk ben je erg geschrokken. Het is dan goed om te weten dat je de schade van een scooterongeluk kunt claimen bij de partij die het ongeval heeft veroorzaakt.

Iedereen die buiten zijn of haar schuld betrokken raakt bij een ongeval en hierbij letselschade oploopt, kan deze schade verhalen op de veroorzaker. In dit artikel lees je meer over letselschade door een scooterongeluk.

Kosten van letselschade na een scooterongeluk

Na betrokken te zijn geweest bij een scooterongeluk, zul je al snel de kosten ontdekken die hieruit voortvloeien. Voor de hand liggend zijn de reparatiekosten van je scooter en de medische kosten die je mogelijk moet maken als gevolg van het ongeluk. Maar dit is niet de enige letselschade die je kunt claimen.

Een scooterongeluk kan er namelijk ook voor zorgen dat je extra hulp nodig hebt, omdat je bepaalde taken in en rondom huis (tijdelijk) niet zelf kunt uitvoeren. Een andere kostenpost waar vaak niet direct aan wordt gedacht, is dat je als gevolg van het ongeval gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt kunt raken. Zelfs als je tijdelijk je werk moet neerleggen, kun je dit als letselschade claimen.

De hulp van een letselschade-expert bij een scooterongeluk

Om de afhandeling van je claim te versnellen, is het van belang dat je zo veel mogelijk bewijs verzamelt waaruit blijkt dat de andere partij het scooter ongeluk heeft veroorzaakt. Het is tevens verstandig om de kosten die je maakt als gevolg van het ongeval bij te houden, aangezien dit nodig is om de hoogte van de schadeclaim te berekenen. Kracht! Letselschade kan je hierbij helpen en alle zorgen uit handen nemen.

Bij Kracht! Letselschade krijg je een eigen letselschade-expert toegewezen die samen met jou de gevolgen van het scooterongeluk bekijkt. We houden niet alleen rekening met tastbare zaken, zoals reparatiekosten, medische kosten en alle andere uitgaven die je moet doen, maar ook met minder tastbare zaken, zoals immateriële schade. Een ongeval kan namelijk ook een grote impact hebben op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Wij zijn er om je juridisch bij te staan.

Wil je meer weten of direct een schadeclaim indienen? Neem contact met ons op, en wij gaan voor je aan de slag.