Heb jij letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval of een verkeersongeval? Dan is dat al vervelend genoeg, en is het belangrijk dat jij je zo veel mogelijk kunt focussen op je herstel. Maar het is ook belangrijk dat je weet waar je recht op hebt. Daarover vertellen we je meer in deze blog.

Wat is letselschade?

Letselschade is alle schade die het gevolg is van een ongeval en te maken heeft met letsel (zowel lichamelijk als psychisch). Hierbij maken we onderscheid tussen materiële schade, zoals kosten voor medische behandelingen, verlies van inkomen en kosten voor hulp en aanpassingen in huis, en immateriële schade zoals pijn, angst en emotionele gevolgen. De vergoeding voor deze immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. 

 

Schadevergoeding bij letselschade 

Als je letselschade hebt opgelopen, kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Wist je dat je bij letselschade in veel gevallen recht hebt op een schadevergoeding? Heb je bijvoorbeeld letselschade opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval, dan kan je bijna altijd je werkgever aansprakelijk stellen (deze is hier vrijwel altijd voor verzekerd). Bij een verkeersongeval kan je vaak ook (onder bepaalde voorwaarden) de ander aansprakelijk stellen. En ook als je letselschade hebt opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd of door een hondenbeet heb jij misschien recht op schadevergoeding. 

 

Waarom je een letselschadebureau wilt inschakelen 

Het is verstandig om een letselschadebureau in te schakelen als je letselschade hebt opgelopen. Een letselschade expert kan namelijk voor je uitzoeken hoe het zit met aansprakelijkheid en berekenen waar je recht op hebt. Dat is fijn, want als een ander aansprakelijk is voor jouw schade, kan je zomaar in allerlei discussies (en soms zelfs procedures) verwikkeld raken. Als je een letselschadebureau inschakelt, helpt een letselschade expert jou bij het verhalen van zowel de materiële als de immateriële schade. Zo kun jij in alle rust herstellen. En het mooie is, als een ander aansprakelijk is voor jouw schade worden de kosten van het letselschadebureau in vrijwel alle gevallen vergoed door de verzekeraar!

 

Nationaal Keurmerk Letselschade 

Het is wel belangrijk dat je een letselschadebureau inschakelt dat is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is namelijk het enige register waarin de aangesloten kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Op dit moment kan iedereen zich (jammer genoeg) ‘letselschade expert’ noemen. Het gebeurt dan ook nog te vaak dat slachtoffers terechtkomen bij een kantoor of bureau dat niet het beste met het slachtoffer voor heeft. Let daarom goed op wie je inschakelt, en kies voor een letselschadebureau dat het NKL heeft. Hierdoor weet je zeker dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade expert wiens kennis altijd up-to-date is en die alleen jouw belangen vooropstelt!

 

De letselschade experts van Kracht! Letselschade 

Kracht! Letselschade is hét letselschadebureau dat zich in jouw zaak vastbijt en niet meer loslaat. Want als onze letselschade experts iets belangrijk vinden, is het dat jij al je energie en aandacht kunt richten op je herstel. En dat je je leven weer zo goed mogelijk op kunt pakken. 

Kracht! Letselschade is gecertificeerd volgens het Nationaal Keurmerk Letselschade. Ook zijn onze ervaren experts lid van de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS) en de Nederlandse branchevereniging van Letselschade Experts (NLE).

Onze experts hebben samen meer dan 75 jaar ervaring, en dat merk je. En omdat sommige van onze specialisten in het verleden ook voor verzekeraars hebben gewerkt, weten zij precies hoe verzekeraars denken. Dat gebruiken we graag in jouw voordeel!

 

Letselschade opgelopen? 

Neem dan gerust contact met ons op. Onze letselschade experts staan voor je klaar.