Als je betrokken raakt bij een ongeluk, dan vraag je je misschien af hoe het geregeld is met rechtsbijstand bij letselschade. Heb je een rechtsbijstandverzekering dan kan het heel verleidelijk zijn om daar aan te kloppen voor het verhalen van de letselschade. Maar wist je dat je ook kosteloze rechtsbijstand kunt krijgen van een letselschadespecialist, ongeacht of je een rechtsbijstandverzekering hebt?

Sergio Schouten is letselschadespecialist bij Kracht! Letselschade. In dit artikel vertelt hij je graag iets meer over de voordelen van het inschakelen van een letselschadebureau in vergelijking met het indienen van je schadeclaim via de rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstand bij letselschade

In artikel 6:96 BW staat dat de partij die aansprakelijk is voor de schade de kosten voor de vaststelling van de aansprakelijkheid en de schade moet vergoeden. “De hulp die wij bieden, is voor het slachtoffer inderdaad kosteloos,” legt Sergio uit. “Erkent een verzekeraar de aansprakelijkheid, dan kunnen we daar alle kosten neerleggen.”

Het is financieel gezien dus niet noodzakelijk om voor rechtsbijstand bij letselschade de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. “Wat je vaak ziet bij een ongeluk, is dat mensen niet weten welke mogelijkheden er zijn. Ze weten niet waar ze heen moeten en dat moeten ze gaan uitvogelen terwijl ze in de lappenmand zitten. Waar ze de verzekering hebben afgesloten, daar gaan ze navraag doen. De assurantietussenpersoon die ze aan de lijn krijgen, die stuurt ze in de meeste gevallen door naar de verzekeraar. Maar soms kan het veel prettiger zijn om eerst eens op een rijtje te zetten waar je behoefte aan hebt.”

“Als relatief klein kantoor zijn wij bijvoorbeeld via rechtstreekse nummers bereikbaar,” gaat hij verder. “Bel je ons, dan kom je direct bij de juiste persoon uit. Bij een verzekeraar is dat een ander verhaal. Vraag je af of je het fijn vindt dat er een grote organisatie schuilgaat achter de persoon die je dossier behandelt. Dat is niet slechter, maar wel anders. Mijn advies luidt dan ook: ga op zoek naar een bureau dat een manier van werken heeft die bij jou past. En betekent het dan dat je dan voor de rechtsbijstand bij letselschade uitkomt bij Kracht! Letselschade: wees welkom.”

Persoonlijk contact

Sergio werkte jarenlang als letselschadespecialist voor een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Hij weet dus waar mensen die via de verzekeraar rechtsbijstand bij letselschade krijgen, mee te maken krijgen. Zelf hecht hij veel waarde aan de persoonlijke benadering en hij is dan ook blij dat hij bij Kracht! de mogelijkheid heeft om te bouwen aan een langdurige en persoonlijke relatie met zijn klanten.

“Het eerste contact is bij Kracht! altijd telefonisch, maar we maken meteen een afspraak om bij de mensen thuis te komen. We zijn namelijk van mening dat je dan een veel persoonlijkere relatie met de mensen opbouwt dan wanneer je achter je bureau blijft zitten. Bij een rechtsbijstandsverzekeraar is de relatie met de klant er al, want er was al een verzekering. Wij moeten dat contact en het vertrouwen juist nog opbouwen, want vaak is er voor het ongeval nog niet eerder contact geweest. Als je een ongeluk hebt gehad en je bent op zoek naar rechtsbijstand bij letselschade, dan wil je dat er iemand voor je staat waar je vertrouwen in hebt. En vertrouwen, dat ontstaat in het begin. Doordat we de regie hebben in onze dossiers, kunnen we juist in het begin ook werken aan dat vertrouwen.”

Wat Sergio bedoelt is dat rechtsbijstandsverzekeraars de letselschadezaken die er liggen, moeten verdelen over de aanwezige mensen. “Je ziet dat dat iets doet met regelingen en hoe er met een dossier wordt omgegaan. Wij kunnen juist iets verder gaan om een zaak nog beter op te lossen,” verklaart hij. “We werken net zo hard en veel, maar de hoeveelheid klanten die we moeten bedienen, is aanzienlijk kleiner. Het geeft verschil in wat je kan betekenen en hoe je het kan doen. Bij Kracht! zit er een ander tempo in het dossier.”

Korte lijntjes

Vraag je Sergio wat hij zo kenmerkend vindt voor de manier van werken bij Kracht! Letselschade, dan komt vooral dat persoonlijke karakter naar voren. “We kunnen sneller contact leggen, hanteren kortere lijntjes en uiteindelijk zitten we veel eerder en veel vaker bij de mensen thuis.”

Zelf ervaren wat Kracht! Letselschade voor jou kan betekenen na een ongeval? Neem dan contact met ons op.