Het aantal verkeersongevallen in Nederland is in 2021 met 10,3% toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. De kans op letselschade neemt daarmee toe.

Uit onderzoek van Independer blijkt dat er in 2021 10,3% meer verkeersongevallen werden gemeld dan een jaar eerder. De regionale verschillen zijn groot. In Noord-Brabant nam het aantal verkeersongelukken in een jaar tijd met bijna 20% toe. Toch is dit niet de provincie waar de meeste verkeersongevallen plaatsvinden. Die discutabele eer komt de provincie Zuid-Holland toe. In Zuid-Holland steeg het aantal verkeersongevallen in een jaar tijd met 12,2. De ruim 30.000 verkeersongelukken die er in 2021 plaatsvonden, waren met elkaar toch al snel goed voor een kwart van de ongelukken in heel Nederland.

Niet alleen het aantal ongelukken, maar ook de ernst van de verkeersongevallen is per regio verschillend. Zo is de kans dat je bij een verkeersongeval in Zuid-Holland letselschade oploopt of dodelijk verongelukt, groter dan wanneer je een ongeluk krijgt in de provincie Flevoland. In slechts 7,5% van alle verkeersongevallen is er in die provincie sprake van letsel of overlijden.

Contact opnemen

Hulp van een letselschade-expert

Alleen al rondom onze vestigingen vonden in 2021 dus ruim driehonderd ongevallen plaats waarbij één of meerdere verkeersdeelnemers licht, ernstig of zelfs dodelijk gewond raakten. Kracht! Letselschade staat slachtoffers bij om de letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Zodra een slachtoffer zich met letselschade bij ons meldt, proberen we na te gaan wat er precies is gebeurd. Heb je letselschade opgelopen, probeer dan zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Bewaar ook facturen en bonnetjes van alle kosten die je moet maken en houd bij welke reiskosten je maakt naar artsen en andere specialisten. Al deze kosten kunnen we meenemen in de letselschadeclaim.

Na een intake, waarbij we uitvoerig met je bespreken hoe het verkeersongeval is gebeurd, welk letsel je hebt en wat de verwachtingen voor de toekomst zijn, stellen we de andere partij aansprakelijk. Jij kunt je volledig richten op je herstel, terwijl wij voor je aan de slag gaan met de financiële afhandeling. Heb je hulp in de huishouding nodig? Is er een aanpassing van de woning nodig als gevolg van het ongeval of zijn er andere kosten die je moet maken en zou dat zonder het verkeersongeval niet aan de orde zijn geweest? Meld het bij ons. Ook voor deze kosten kun je een letselschadevergoeding krijgen.

Ook kan het zo zijn dat je als gevolg van het verkeersongeval financieel niet meer kunt rondkomen. Als hier sprake van is, kun je dit bij ons aangeven. Vaak is het mogelijk om een voorschot bij de aansprakelijke partij aan te vragen.

Kosteloze hulp bij letselschade na verkeersongevallen

De dienstverlening van Kracht! Letselschade is voor jou in de meeste gevallen gratis. Je hebt als (verkeers)slachtoffer recht op juridische hulp bij letselschade en wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de aansprakelijke partij. Wil je meer weten over onze dienstverlening of direct onze hulp inroepen? Neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten.

Contact opnemen