De heer H. kreeg al fietsend een botsing met een losgebroken pony. De tegenpartij vond dat er onvoldoende bewijs was. Kracht! Letselschade ging aan de slag met deze zaak.

De heer H. ter A reed begin juni 2019 op zijn fiets toen hij werd geconfronteerd met een losgebroken pony. Cliënt kon een botsing niet meer vermijden en kwam lelijk ten val. Hij liep onder andere een breuk in de hand op.

Eigenaar erkend geen schuld

De aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de pony was van mening dat onvoldoende bewijs voorhanden was, waaruit naar voren trad dat het ongeval zich als zodanig had voorgedaan. Alleen de verklaring van De heer H. was ten aanzien van de toedracht beschikbaar.

Wel werd door de eigenaar van de pony, en dus de verzekeraar, erkend dat de pony losgebroken was. Na het uitwisselen van enige juridische argumenten besloot de aansprakelijkheidsverzekeraar de zaak in der minne, zoals dat heet, te schikken. De schade van cliënt werd volledig voldaan. Chapeau alsnog voor de aansprakelijkheidsverzekeraar en wederom een tevreden klant!

Wanneer is er sprake van letselschade?

Wanneer jij letsel oploopt door toedoen van een derde, spreekt men van letselschade. In principe maakt de oorzaak van jouw letsel niet veel uit, maar is er pas sprake van letselschade wanneer het buiten jouw schuld om heeft plaatsgevonden en er een aansprakelijke partij kan worden aangewezen. Is dit het geval, dan heb jij recht op een vergoeding. Een letselschadebureau kan jou helpen met het claimen van jouw letselschade.

Oorzaken van letsel

  • Arbeidsongeval
  • Verkeersongeval
  • Kapot wegdek, wegbeheerder zaken noemen we dat
  • Ongeval door een dier, zoals bij een hondenbeet of een losgebroken pony

Werkwijze

Na een ongeval komt er veel op je af, dan wil je niet lang in onzekerheid zitten. Wij geven je zo spoedig mogelijk duidelijkheid over je verhaalsmogelijkheden. Je hebt een vaste letselschade expert die je van het begin tot het einde begeleidt en ondersteunt.

Niet alleen in juridische- en financiële zin maar ook in praktisch opzicht. Wij schakelen, als jij dat wilt, tijdig deskundigen in om je daarbij te helpen.

Soorten schadevergoeding en gratis hulp

Niet alleen de materiële schade, maar ook de immateriële schade kan vergoed worden. Denk hierbij aan pijn, angst of depressiviteit. Smartengeld is de vergoeding die je krijgt voor alle lichamelijke, emotionele en mentale schade die je hebt opgelopen door het ongeval.

Een schadevergoeding is vaak via een verzekering te verkrijgen. Het is namelijk goed aantoonbaar welke kosten gemaakt moeten worden om de schade te repareren. De lichamelijke en emotionele schade zijn moeilijker te verhalen. Deze schade, ook wel letselschade genoemd, is namelijk niet eenvoudig in geld uit te drukken. Om jouw letselschade te kunnen verhalen heb je vaak hulp nodig van een letselschadebureau, zoals Kracht! Letselschade. Wij helpen jou gratis in de strijd voor jouw belangen bij de aansprakelijke partij en doen er alles aan om een passende vergoeding te realiseren.

Hulp nodig bij het claimen van jouw letselschade?

Heb jij hulp nodig bij het claimen van jouw schade? Wil je een advies of een second opinion? Of wil jij meer informatie over Kracht! Letselschade? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in of bel ons op 085-2738225. Uiteraard kun je ook een terugbelverzoek achterlaten. Wij zijn er om je te helpen!