Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor een verkeersongeval. Dat betekent echter niet, dat een dergelijke ongeluk geen grote impact kan hebben. Na een verkeersongeval kun je nog lang met de gevolgen hiervan moeten leven. Dat is uiteraard erg naar en het is dan ook een kleine troost dat je bij een verkeersongeval dat door iemand anders is veroorzaakt, je de schade op deze andere partij kunt verhalen.

Als je door een ongeluk gewond raakt, spreken we van letselschade. Deze kun je claimen als het ongeluk door iemand anders veroorzaakt is. Dit gaat niet alleen over directe schade, zoals een kapotte auto of fiets of verwondingen die je zelf oploopt, maar ook over schade die lastiger in geld is uit te drukken. Letselschade na een verkeersongeval kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Kracht biedt een luisterend oor!

Als je betrokken bent geraakt bij een ongeval kan er van het ene op het andere moment ontzettend veel veranderen. Eigenlijk weet je niet exact wat er staat te gebeuren en wat de consequenties zijn. Daar is Kracht! Letselschade voor! Zo heb jij je handen vrij voor het allerbelangrijkste: zorgen dat jij er weer bovenop komt.

Selva kreeg in 2015 een auto ongeluk toen zij met 4 collega’s in de auto zat. Vlak voor zij de snelweg op reden, zijn zij van achteren aangereden.

Wil je het hele verhaal van Selva horen en weten hoe Kracht! Letselschade haar heeft bijgestaan na het ongeluk? Je ziet het in onderstaande video.

De voordelen van Kracht! Letselschade

Een schade-expert van Kracht! Letselschade helpt je met het afhandelen van het letselschadetraject. Zelf kun je je dan richten op het allerbelangrijkste, namelijk het herstellen van de gevolgen van het verkeersongeval. Bovendien heb je met onze expertise aan je zijde de zekerheid dat er niets over het hoofd wordt gezien. Het afhandelen van een letselschadezaak kan immers best complex zijn.

Wil je meer informatie over onze werkwijze of direct een claim indienen? Dat kan! Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Contact opnemen

Het berekenen van letselschade na een verkeersongeval

De letselschade waar je vrij makkelijk een prijskaartje aan kunt hangen, noemen we materiële letselschade. Dit zijn bijvoorbeeld reparatiekosten, medische kosten en de waarde van bezittingen die tijdens het verkeersongeval beschadigd zijn geraakt. Zoals je telefoon of kleding.

Maar er bestaat nog een andere vorm van letselschade. Pijnklachten zoals nekpijn of whiplash, belemmeringen, verdriet, angst, neerslachtigheid en depressie kunnen ook het gevolg zijn van een verkeersongeval. Dit soort schade noemen we immateriële letselschade.

Voor beide vormen letselschade kun je een schadevergoeding krijgen. Houd er echter wel rekening mee dat hier enige tijd overheen kan gaan. Het is in de meeste gevallen pas na een langere tijd duidelijk welke kosten er als gevolg van het verkeersongeval echt gemaakt zijn. Ook het berekenen van de hoogte van het smartengeld – de vergoeding die je krijgt voor de immateriële letselschade na een verkeersongeval – kan flink wat tijd in beslag nemen. We adviseren je dan ook om een letselschade-expert in te schakelen, zodat dit traject voor jou geregeld wordt.

Wil je weten of je in aanmerking kan komen om letselschade te claimen? Doe dan onze letselschadecheck!

Doe de Letselschadecheck