Een kop-staartbotsing is één van de meest voorkomende auto-ongelukken. Niet dat je met deze kennis iets opschiet als je zelf een kop-staartbotsing hebt gehad. Maar het is wel goed om te weten dat degene die achterop is gereden, wettelijk gezien verantwoordelijk is voor het ongeval. Is dit in jouw situatie zo? Dan kun je de letselschade van de kop-staartbotsing verhalen op deze partij.

Bij schade denk je al snel aan je kapotte auto, maar de kosten voor de reparatie hiervan zijn niet de enige die je kunt claimen.

Ook andere kosten die je moet maken als gevolg van het auto-ongeluk zijn te verhalen op de tegenpartij. Dit noemen we materiële letselschade. Daarnaast bestaat er ook zoiets als immateriële letselschade.

Immateriële letselschade bij een kop-staartbotsing

Immateriële letselschade is schade die eigenlijk niet in geld is uit te drukken. Het is namelijk het lichamelijke en geestelijke leed dat je door de kop-staartbotsing wordt aangedaan. Hierbij kun je denken aan pijnklachten en belemmeringen die door het ongeval veroorzaakt zijn, maar ook psychisch leed. Na het ongeluk kun je bijvoorbeeld bang zijn om auto te rijden, je neerslachtig of zelfs depressief voelen en verdriet hebben. Je plezier in het leven kan hierdoor zelfs ernstig aangetast worden.

Om de pijn te ‘verzachten’ (hoewel dat natuurlijk niet echt mogelijk is), kun je immateriële schade ook claimen. Dit wordt smartengeld genoemd. Een letselschadezaak na een kop-staartbotsing bestaat dan ook altijd uit twee componenten waarvoor een claim wordt ingediend: de materiële en de immateriële letselschade als gevolg van het ongeluk.

Doe de Letselschadecheck

De afhandeling door Kracht! Letselschade

Een letselschadeclaim is niet eenvoudig, onder andere doordat het heel belangrijk is dat de immateriële schade duidelijk in beeld wordt gebracht. Dit kun je overlaten aan de experts van Kracht! Letselschade.

Bij Kracht! Letselschade krijg je een eigen letselschade-expert die samen met jou kijkt naar de gevolgen van de kop-staartbotsing. Op deze manier kunnen wij alle schade inventariseren en we helpen je natuurlijk bij alles wat je hiervoor moet regelen. Meer weten of direct een schadeclaim indienen? Neem contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag.

Contact opnemen