Je kunt op verschillende manieren betrokken raken bij een busongeval. Zo kun je gewond raken terwijl je in de bus zit, maar je kunt bijvoorbeeld ook gewond zijn na een busongeval als de bus jou als voetganger aanreed. Als je gewond bent geraakt na een busongeval, dan kun je je voor de letselschadeclaim richten tot de persoon die aansprakelijk is voor het ongeluk.

Doe de Letselschadecheck

Zwakkere verkeersdeelnemers

Wist je dat gemotoriseerde voertuigen op basis van risicoaansprakelijkheid in de meeste situaties aansprakelijk zijn als zij betrokken raken bij een ongeval met een zwakkere verkeersdeelnemer? Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een fietser wordt aangereden door een auto, maar ook als een bus in botsing komt met een voetganger of een fiets. De wet beschermt deze zwakkere verkeersdeelnemers. Dit betekent dat een zwakkere verkeersdeelnemer de buschauffeur aansprakelijk kan stellen als hij gewond raakt na een busongeval.

Gewond na een busongeval als inzittende van de bus

Als je op Google zoekt naar het woord busongeval, dan lezen we veel artikelen die gaan over mensen die als inzittende van de bus gewond zijn geraakt bij een busongeval. Een chauffeur die onwel is geworden, een aanrijding met een vrachtwagen of een schoolbus die na een aanrijding in een ravijn stort: het zijn verschillende tragische voorbeelden van mensen die gewond raken na een busongeval. Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar wie kun je nu aansprakelijk stellen als je gewond bent na een busongeval? En bestaat er recht op een letselschadevergoeding en smartengeld als de buschauffeur het ongeluk zelf heeft veroorzaakt?

Inzittendenverzekering

Ja, gelukkig heb je ook recht op een letselschadevergoeding en mogelijk op smartengeld als je gewond bent na een busongeval en de buschauffeur is zelf verantwoordelijk voor het ongeluk. Als het goed is, is er voor de bus een verzekering afgesloten. De verzekeringsmaatschappij en de buschauffeur moeten misschien nog uitvechten of de chauffeur iets te verwijten valt, maar voor de uitbetaling van de letselschadevergoeding is dat niet van belang. Jij mag erop rekenen dat wanneer jij gewond bent na een busongeval, je van de verzekering een vergoeding ontvangt voor jouw letselschade.

Ben jij gewond geraakt na een busongeval en wil je hulp bij het aansprakelijk stellen van de chauffeur of vervoersmaatschappij? Onze letselschade-experts zijn je graag van dienst.

Contact opnemen