Neem contact met ons op
Een whiplash wordt veroorzaakt doordat het hoofd onverwachts en met kracht eerst naar achteren, en dan naar voren wordt geslingerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing, waarbij je van achteren wordt aangereden. En hoewel een verkeersongeval in veel gevallen de oorzaak is van een whiplash, kan het ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een sportongeluk of een bedrijfsongeval.
Een whiplash is een duidelijke vorm van letselschade. Het goede nieuws is dat je de veroorzaker van het ongeval verantwoordelijk kunt stellen voor deze letselschade. Op deze manier worden je kosten als gevolg van de whiplash gecompenseerd. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten en de kosten die je maakt voor het inschakelen van professionele hulp. Ook lichamelijk en geestelijk leed wordt als letselschade gezien.
Wil jij weten of je in aanmerking komt om je letselschade geclaimd te krijgen?
Doe de letselschadecheck
In de praktijk blijkt het niet altijd even makkelijk om de letselschade van een whiplash te verhalen op de tegenpartij. Dit begint al met het gegeven dat je na een aanrijding of een ander ongeval niet altijd direct last hebt van je nek. Ook denken veel mensen dat de pijn vanzelf wel overgaat. Ons advies is om toch altijd snel een arts te raadplegen, omdat dit de letselschadezaak van een whiplash net iets makkelijker maakt.
Een andere complicerende factor is dat de lichamelijke en geestelijke gevolgen van een whiplash erg groot kunnen zijn. Een whiplash kan veel klachten veroorzaken. Pijnklachten en belemmeringen zijn duidelijke klachten, maar ook psychisch kan een whiplash grote impact hebben. Je kunt bijvoorbeeld angstig, gespannen of prikkelbaar zijn. Ook neerslachtigheid en depressie komen voor. Bovendien kunnen je cognitieve vaardigheden negatief beïnvloed worden door een whiplash.
'Na een aanrijding buiten mijn schuld om achterop mijn auto, wat een whiplash tot gevolg had, ben ik zeer professioneel, betrokken en vriendelijk geholpen door het team van Kracht! Letselschade.'
Paul Oorthuijsen
In veel gevallen is immateriële schade van een whiplash misschien nog wel groter dan de materiële schade. Alleen is het lastig om aan dit leed een prijskaartje te hangen. Hoe hoog moet het bedrag zijn om je te compenseren van het lichamelijke en psychische leed dat je door de whiplash ondervindt?
Bij die vraag kunnen de letselschade-experts van Kracht! Letselschade je helpen. Wij staan je bij met advies en zorgen ervoor dat je schadeclaim wordt ingediend bij de aansprakelijke partij. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Contact opnemen