De financiële afhandeling van jouw letselschadeclaim kun je met een gerust hart overlaten aan de letselschade-experts van Kracht! Letselschade in Hoorn.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hoor je mensen geregeld zeggen. Toch kan dat kleine hoekje grote gevolgen hebben. Wanneer je op je werk slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval of je raakt in het verkeer betrokken bij een verkeersongeval, dan kun je hier bijvoorbeeld letsel aan overhouden. De schade die je door dit letsel ondervindt, noemen we letselschade. Voor letselschade in de regio Hoorn, kun je terecht bij de letselschade-experts van Kracht! Letselschade.

Wat valt er onder letselschade?

Wanneer je te maken krijgt met letselschade, komt daar veel bij kijken. Misschien is er letsel dat direct zichtbaar is, zoals een gebroken been, een bloeding of andere zichtbare verwondingen. Maar het kan ook zo zijn dat je letsel ervaart dat minder goed zichtbaar is. Je kunt dan denken aan het niet meer durven autorijden na het ongeluk of het slechte slapen als gevolg van de pijnklachten waar je nog steeds last van hebt. Het is belangrijk om al deze letselschade mee te nemen in een claim richting de aansprakelijke partij. Bij het kantoor van Kracht! Letselschade helpen we je daar graag bij.

Materiële en immateriële schade

Een letselschadevergoeding kan uit twee delen bestaan. Allereerst is er het deel van de vergoeding voor materiële schade. Dat is de schade die zonder moeite in geld uit te drukken is. Dus de vergoeding voor de extra kosten die gemaakt moeten worden voor de hulp in de huishouding, de eigen bijdrage die je moet betalen als je met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht of kosten die je moet maken voor een medische behandeling. Aan al deze schadeposten hangt een duidelijk prijskaartje.

Bij immateriële schade is het een stuk minder duidelijk welke prijs daarbij hoort. Als jij bijvoorbeeld bang bent om opnieuw in een auto te stappen of je slaapt slecht sinds het ongeluk, dan beïnvloedt dat wel degelijk je dagelijkse functioneren en het levensgeluk dat je uit je dag haalt. Voor die immateriële schade kun je ook een letselschadevergoeding claimen. We noemen de vergoeding voor dit deel van de letselschade ook wel smartengeld.

Kracht! Letselschade Hoorn

Er is lang niet altijd duidelijk wie er aansprakelijk is voor de letselschade. Het kan dan prettig zijn om een specialist aan je zijde te hebben, die precies voor je uitzoekt op wie de schade verhaald kan worden.

Bij Kracht! Letselschade vinden we het belangrijk dat jij je op je herstel kunt richten, terwijl wij het papierwerk voor je afhandelen. Dat is voor jou al een zorg minder. Onze dienstverlening is voor jou overigens gratis, omdat we de kosten ervan verhalen op de aansprakelijke partij.