Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Kracht! Letselschade Hoorn

Kracht! Letselschade werkt op dit moment vanuit drie vestigingen in Nederland: Hoorn, Vaassen en Hoofddorp. Krijg je te maken met letselschade in de omgeving van Hoorn, dan zijn het de letselschadespecialisten van die vestiging die je met raad en daad terzijde staan. Nadat jij je bij ons meldt, komen we bij je thuis voor een eerste kennismaking.

Allereerst bespreken we wat er gebeurd is. We bespreken wat de oorzaak van de letselschade is. Was het een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een ongeluk door toedoen van een dier, zoals een hondenbeet of was een medische fout wellicht de oorzaak van het letsel? Aan de hand van wat je ons vertelt en wat blijkt uit de bewijsstukken die je verzameld hebt, gaan we aan de slag met het aansprakelijk stellen van de partij die verantwoordelijk is voor het letsel.

Gedurende de letselschadeafwikkeling hebben we geregeld contact. Dat kan telefonisch zijn, maar ook bij je thuis of op het kantoor van Kracht! Letselschade in Hoorn. We houden je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen. En heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Jouw vaste contactpersoon is op de hoogte van de situatie en kan je de antwoorden geven die je zoekt.

Hoe wij te werk gaan hebben wij visueel samengevat in een stappenplan.

Download ons stappenplan

 

Wat is letselschade?

Stel: je rijdt op een zonnige dag met de auto richting het strand. Als je op een tweebaansweg rijdt, bots je frontaal op een tegemoetkomende auto. De zon verblindde de andere automobilist en zodoende had deze niet door dat hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. Met alle gevolgen van dien. De auto is als een harmonica in elkaar gedrukt, je arm staat in een vreemde knik en je nek heeft door de klap van de airbag ook een behoorlijke opdoffer gehad. Later in het ziekenhuis blijkt dat je arm op meerdere plekken gebroken is en gezet moet worden. Over je nek kunnen ze nu nog niet veel zeggen, maar na een aantal maanden krijg je te horen dat dit een whiplash is. Intussen is ook duidelijk dat de functie van je arm ernstig verstoord is en je jouw eigen werk in de zorg niet meer kan doen. Door de whiplash heb je bovendien voortdurend last van hoofdpijn.

Als we naar het voorbeeld hierboven kijken, dan valt alles hierboven – met uitzondering van de blikschade aan de auto – onder letselschade. Letselschade is namelijk alle schade die je lijdt door lichamelijk letsel als gevolg van het ongeval. Dat is dus het zichtbare letsel, zoals de armbreuk, maar ook het letsel dat minder zichtbaar is, zoals de pijnklachten.

Materiële en immateriële letselschade

Binnen de letselschade maken we onderscheid in de schade die in geld uit te drukken is en de schade waarvoor dat niet geldt. Wanneer je als gevolg van het letsel een andere baan moet zoeken en minder kunt verdienen, dan is het inkomensverlies uit te drukken in een geldwaarde. Je weet immers wat je nu minder verdient dan voorheen. Zorgkosten die de verzekering niet vergoedt, kun je ook berekenen. Dit soort letselschade noemen we ook wel de materiële letselschade. Het is de letselschade waarvan eenvoudig te berekenen is hoe hoog deze schade is.

Voor immateriële letselschade werkt dat anders. In die gevallen gaat het om de letselschade waarvan niet direct duidelijk is hoe groot de schade is. We zullen het erover eens zijn dat pijnklachten invloed hebben op je kwaliteit van leven, maar hoe groot die invloed is en welk prijskaartje daarbij hoort, dat is een stuk lastiger te bepalen. In dit geval spreken we van immateriële letselschade.

Schakel je Kracht! Letselschade Hoorn in voor de afwikkeling van je letselschade, dan kijken we altijd naar zowel de materiële als de immateriële letselschade. De schadevergoeding voor de immateriële letselschade noemen we ook wel het smartengeld.

Benieuwd of jij in aanmerking komt om je letselschade te claimen? Doe dan onze letselschadecheck.

Doe de letselschadecheck

 

Hulp bij letselschade in Hoorn

Heb jij letselschade opgelopen en ben je op zoek naar iemand die je bij kan staan en precies weet wat er nodig is om jouw letselschade te claimen? Neem dan contact op met Kracht! Letselschade. Onze specialisten hebben ruim 25 jaar ervaring met het verhalen van letselschade. Mocht het nodig zijn, dan beschikt Kracht! Letselschade over een uitgebreid netwerk van letselschadeadvocaten en medisch specialisten. Zo ben je er zeker van dat we er alles aan doen om jouw recht te kunnen halen. 

Contact
0852738227