Je wordt van je fiets gereden en loopt daarbij letsel op. Dat kan zowel materiële als immateriële schade zijn, want een fietsongeluk heeft niet alleen gevolgen die in geld uit te drukken zijn. Lichamelijk en geestelijk letsel kan namelijk veel impact op je leven hebben. Daarom is het altijd mogelijk om de schade van een fietsongeluk die door een ander is veroorzaakt, op deze andere partij te verhalen.

Maar het claimen van letselschade bij een fietsongeluk ligt niet altijd zo simpel.

Er zijn namelijk verschillende soorten ongevallen waarbij je een ongeluk met je fiets kunt krijgen, zoals:

  • Een ongeval veroorzaakt door een andere weggebruiker
  • Een ongeval veroorzaakt door wegbeheerderszaken
  • Een ongeval door dieren

Wil jij weten of je letselschade kan claimen na een fietsongeluk? Doe dan de letselschadecheck!

Doe de Letselschadecheck

Oorzaken letselschade door fietsongeluk

Als je wordt aangereden door een andere weggebruiker en de schuld hiervan ligt bij de ander, kun je de hierdoor ontstane letselschade claimen bij deze andere partij. Hierbij is het vaak duidelijk wie er aansprakelijk is, maar niet in alle gevallen is het makkelijk om de aansprakelijke partij te achterhalen.

Je kunt namelijk ook een fietsongeluk krijgen doordat het wegdek in slechte staat verkeert. Een kuil of een losliggende tegel veroorzaakt bijvoorbeeld een valpartij, waarbij je zowel materiële en immateriële letselschade oploopt. Denk maar aan een kapotte fiets en kleding, verwondingen en natuurlijk de schrik die er goed in zit. Er waren geen andere mensen bij het ongeluk betrokken, dus wie kun je dan aansprakelijk stellen?

Ook bij een ongeval dat veroorzaakt is door een huisdier kan het lastiger zijn om de schade te verhalen. Van een hond weet je vaak nog wel wie de eigenaar is (die loopt immers als het goed is in de buurt), maar als je moest uitwijken voor een kat wordt dit vaak al lastiger.

'Kordaat en compleet ontzorgt rondom de letselschade na een fietsongeluk.' - Jeroen

Claimen van letselschade door fietsongeluk

Om de letselschade door een fietsongeluk op de veroorzaker te kunnen verhalen, is het belangrijk dat je zo veel mogelijk gegevens verzamelt. Niet alleen op het moment van het ongeval zelf, zoals foto’s en de gegevens van getuigen, maar ook kosten die je maakt als gevolg van het ongeluk en gederfde inkomsten als je (tijdelijk) niet kunt werken.

Met deze informatie kunnen de letselschadespecialisten van Kracht! Letselschade je belangen nog beter behartigen, zodat jij je handen vrij hebt voor het allerbelangrijkst: zorgen dat je er weer bovenop komt.

Meer weten of heb jij graag even contact met een van onze letselschade-experts? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen