Een auto-ongeluk is vaak heel erg schrikken – en dat is eigenlijk nog maar zachtjes uitgedrukt. Zelfs bij een relatief lage snelheid kan een aanrijding met de auto een enorme impact hebben. Niet alleen wat de schade aan je auto betreft, maar je kunt bovendien (flink) gewond raken. Ook in psychisch opzicht kan een auto-ongeluk verstrekkende gevolgen hebben. Je hebt dan ook vaak te maken met zowel materiële als immateriële letselschade na een auto-ongeluk.

In Nederland is het gelukkig zo geregeld dat je de veroorzaker van het auto-ongeluk aansprakelijk kunt stellen voor de letselschade. Wij vertellen je graag wat dit precies inhoudt.

Contact opnemen

Materiële en immateriële letselschade bij een auto-ongeluk

Allereerst is het goed om te weten dat we twee soorten letselschade onderscheiden: materiële letselschade en immateriële letselschade.

Bij materiële letselschade kun je denken aan:

  • Schade aan je auto
  • Schade aan kleding
  • Schade aan andere eigendommen
  • Kosten als gevolg van het ongeval, zoals medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp
  • Gemist inkomen als gevolg van het ongeval

Bij immateriële letselschade kun je denken aan:

  • Pijnklachten en belemmeringen
  • Verdriet, neerslachtigheid en/of depressie
  • Angst- en paniekaanvallen
  • Verminderde levenslust door toegebracht letsel

In het geval van materiële letselschade is het vaak duidelijk wat de kosten zijn. Aan dit soort schade hangt een prijskaartje: de reparatie van je auto is in geld uit te drukken en je kunt aantonen welke kosten je maakt als gevolg van het auto-ongeluk.

Bij immateriële letselschade is het veel lastiger om vast te stellen wat de prijs hiervan is. Toch kun je dit soort schade wel degelijk claimen bij de andere partij. Dit noemen we smartengeld.

De kracht van Kracht! Letselschade

Je kunt je vast wel voorstellen dat het zeker bij immateriële letselschade niet altijd eenvoudig is om hier een vergoeding tegenover te zetten. Want hoe vertaal je je pijnklachten na het auto-ongeluk naar geld? En hoe moet dat als je niet meer zelf durft te rijden?

Dit hoef je niet allemaal zelf te regelen. Kracht! Letselschade is gespecialiseerd in het claimen van letselschade en wij staan je bij in de moeilijke en verwarrende tijd na een ongeluk?

Direct letselschade claimen na een auto-ongeluk? Vul dan de gratis letselschadecheck in!

Doe de Letselschadecheck

Meer weten? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen