Letselschade als gevolg van een ongeval is heel erg vervelend. Je hebt te maken met materiële schade en ook lichamelijk en geestelijk kan een ongeval verstrekkende gevolgen hebben. Bovendien kan het afhandelen van een letselschadezaak erg ingewikkeld zijn, veel energie kosten en lang duren. En dat terwijl je wel wat anders aan je hoofd hebt na een ongeval.

Het is dan ook verstandig om in het geval van letselschade een letselschade expert in te schakelen.

Men denkt wel eens dat dan een letselschade advocaat nodig is. Maar ook een letselschade expert komt op voor jouw belangen en onderhandelt uit jouw naam met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Uiteraard kent ook een letselschade expert alle juridische regels rondom letselschade als zijn broekzak. Alleen in het geval dat je de gang naar de rechter moet maken (in minder dan 5% van de zaken) heb je een letselschade advocaat nodig. Maar dankzij nauwe samenwerking met letselschade advocaten, kun je ook dan gewoon bij je eigen Kracht! letselschade expert blijven.

Ondersteuning van een letselschade advocaat

Bij een letselschadezaak is het belangrijk dat er een goede berekening gemaakt wordt van de schadevergoeding, die geclaimd wordt bij de veroorzaker van het ongeval. Dat de verzekeraar van deze partij juist zal proberen om dit bedrag zo laag mogelijk te krijgen, zal je vast niet verbazen. Daarom is het belangrijk dat jij de juiste stappen onderneemt. Dit doe je als volgt:

  • Verzamel bewijsmateriaal, bijvoorbeeld door foto’s van het ongeval te maken en de gegevens van getuigen te noteren.
  • Schakel de juridische hulp van een letselschade expert in.
  • Verzamel belangrijke gegevens, zoals medische gegevens en – indien opgemaakt – het proces-verbaal van het ongeval.
  • Houd je gemaakte kosten en gemiste inkomsten bij, want dit heb je nodig om de hoogte van het smartengeld te laten berekenen.
  • Laat de uiteindelijke schade vaststellen en claim dit bij de aansprakelijke partij.

Een eigen letselschade advocaat

De gegevens die jij verzamelt, helpen om de afhandeling van je claim te bespoedigen én om een schadevergoeding te berekenen die passend is voor het toegebrachte leed. Hierbij kijken we niet alleen naar materiële schade, maar ook naar de schade op lichamelijk en psychisch gebied. Een ongeluk kan namelijk een grote impact hebben op je verdere leven.

Bij Kracht! Letselschade krijg je een eigen letselschade expert die samen met jou kijkt naar de gevolgen van het ongeval. We kijken samen met jou naar zowel de materiële als de immateriële letselschade en wij helpen je om alles op juridisch gebied te regelen.

Meer weten of direct een schadeclaim indienen? Neem contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag.