Een gebroken arm als gevolg van een ongeval is al erg genoeg. Je bent geschrokken en de breuk in je arm doet veel pijn. Helaas is dat vaak nog maar het topje van de ijsberg, want een gebroken arm kan nog veel meer problemen opleveren. Je kunt bijvoorbeeld (tijdelijk) je werk niet meer uitvoeren en wellicht heb je tijd nodig om te revalideren. Ook in psychisch opzicht kan een ongeval schade toebrengen.
Als het ongeval veroorzaakt is door toedoen van een ander, is er sprake van een aansprakelijke partij. De gebroken arm noemen we dan letselschade. Een gebroken arm is natuurlijk niet in geld uit te drukken en daarom wordt dit immateriële letselschade genoemd. Hiervoor kun je de veroorzaker aansprakelijk stellen en smartengeld eisen. Dit is een schadevergoeding voor het leed – zowel lichamelijk als psychisch – dat jou is toegebracht.
Zo claim je letselschade bij een gebroken arm
Bij het claimen van letselschade zoals een gebroken arm wordt er gekeken naar hoe het letsel is ontstaan en wie hiervoor aansprakelijk is. Soms is dit duidelijk, bijvoorbeeld wanneer je bent aangereden omdat de andere partij geen voorrang verleende. Maar het kan ook zo zijn dat je je arm brak doordat je over een losliggende stoeptegel bent gestruikeld. Hiervoor is soms de wegbeheerder aansprakelijk.
Wat de oorzaak van het ongeval ook is: als het niet jouw schuld was, kun je de materiële en immateriële schade claimen en smartengeld eisen. Hiervoor is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie verzamelt om de andere partij aansprakelijk te stellen. Dit doe je als volgt:
- Verzamel bewijsmateriaal van de oorzaak van je gebroken arm, bijvoorbeeld door foto’s van het ongeval te maken en de gegevens van getuigen te noteren.
- Schakel juridische hulp in, zoals onze letselschadespecialisten.
- Verzamel belangrijke gegevens, zoals medische gegevens en – indien opgemaakt – het proces-verbaal van het ongeval.
- Houd al je gemaakte kosten en gemiste inkomsten bij, want dit heb je nodig om de hoogte van het smartengeld te laten berekenen. Ja, zelfs de parkeerbonnetjes van het ziekenhuis!
- Laat de uiteindelijke schade vaststellen en claim dit bij de aansprakelijke partij.
Een persoonlijke aanpak bij letselschade
Letselschade bij een gebroken arm verschilt per zaak. Er wordt uiteraard gekeken naar de aard van het ongeval en de directe gevolgen, maar ook naar je persoonlijke situatie en de gevolgen van je gebroken arm op langere termijn. Omdat hier veel verschil in zit, raden we je aan om Kracht! Letselschade in te schakelen om je hierbij te helpen. Jouw eigen letselschade expert gaat dan voor jou aan de slag om je belangen te behartigen.