Wanneer je betrokken raakt bij een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval dan kan het zijn dat je hier letsel aan overhoudt. In dat geval kun je mogelijk aanspraak maken op een letselschadevergoeding. We noemen deze vergoeding ook wel smartengeld. Een advocaat kan je bijstaan om de schade af te handelen. Toch is het niet altijd nodig om bij schade een advocaat in de arm te nemen.

De schade laten afhandelen door een advocaat

Een advocaat die je helpt bij het afhandelen van lichamelijke schade, ofwel letsel, noemen we een letselschadeadvocaat. Deze zogenoemde letselschadeadvocaat kent de juridische procedures en weet wat er nodig is om jou goed bij te staan. Toch is het niet altijd nodig om bij schade een advocaat in te schakelen. Ook een letselschade expert kan namelijk veel voor je betekenen en je doorverwijzen naar een advocaat, indien nodig. Wil je na een schade smartengeld claimen, schakel dan altijd een letselschade expert in.

Wat is het verschil tussen een letselschade expert en een letselschadeadvocaat?

Het belangrijkste verschil tussen een letselschade expert en een letselschadeadvocaat is dat een advocaat mag procederen. De keuze om bij schade na een verkeersongeluk of bedrijfsongeval te kiezen voor een advocaat lijkt dan ook snel gemaakt. Toch kunnen er verschillende afwegingen zijn om te kiezen voor een letselschade expert. Zo is het bij de meeste zaken niet nodig om naar de rechtbank te gaan. Ook een letselschade expert kan je dan heel goed helpen bij het claimen van smartengeld.

Een letselschade expert is laagdrempelig

De stap naar een letselschade expert voelt voor veel mensen vaak minder groot dan naar een letselschadeadvocaat. Van belang is dat je bij letselschade altijd iemand inschakelt die je kan bijstaan. Dit is belangrijk omdat je na een ongeval met letselschade vaak in een woud van regels terecht komt. Het is fijn als iemand dan de weg weet. Bovendien weet de expert of advocaat precies welke schade er verhaald kan worden en wie je aansprakelijk kunt stellen voor de schade. Zowel de advocaat als de expert kan je helpen bij het berekenen van de hoogte van het smartengeld.

De adviseurs van Kracht Letselschade helpen je graag bij het afhandelen van jouw letselschade. Onze dienstverlening is voor jou vaak kosteloos. Is het toch nodig om te procederen, dan verwijzen we je door naar een ervaren letselschadeadvocaat uit ons netwerk. Wil je advies over het afhandelen van jouw letselschade, neem dan vrijblijvend contact met ons op.