Bij Kracht! Letselschade geven we je gedegen letselschadeadvies op maat. Ben jij slachtoffer van letselschade? Dan heb jij recht op een passende vergoeding voor deze letselschade. Want door het ongeval heb jij kosten gemaakt en deze kosten kunnen verhaald worden op de aansprakelijke partij. Wij vertellen je graag hoe je een schadevergoeding voor je letselschade kunt claimen.

Recht op een vergoeding bij letselschade

Loop jij door een ongeval of misdrijf letsel op, dan vloeien hier vaak kosten uit voort. Je moet misschien een medische behandeling ondergaan en daarnaast is het wellicht nodig om aanpassingen in huis te doen of huishoudelijke hulp in te schakelen. Alle schade die je lijdt als gevolg van het letsel, noemen we letselschade. Als een ander aansprakelijk is voor jouw letselschade, dan kun je hiervoor een schadevergoeding claimen. Heb jij ook te maken met letselschade en wil je hierover advies inwinnen, neem dan contact op met de letselschade-experts van Kracht! Letselschade.

Materiële en immateriële letselschade claimen

Tot de letselschade rekenen we niet alleen de schade die direct in een geldbedrag uit te drukken is, de zogenoemde materiële schade. Je hebt namelijk ook recht op een schadevergoeding voor de immateriële letselschade. Dit is de schade die je lijdt als gevolg van het opgelopen letsel of het ongeval, die moeilijker in geld uit te drukken is. Kamp je sinds het ongeval met angstklachten, dan neemt dit een deel van je levensvreugde weg. Hiervoor kun je een schadevergoeding krijgen die deze schade compenseert. We noemen dit het smartengeld. Wij kunnen de hoogte van de letselschade en het smartengeld voor je berekenen en je advies geven hoe je deze letselschade kunt claimen.

Wil je weten of je in aanmerking kan komen om jouw letselschade te claimen? Doe dan onze letselschadecheck!

Letselschade advies: aansprakelijkheid

Je hebt recht op een schadevergoeding wanneer iemand anders aansprakelijk is volgens de wet. Dit betekent overigens niet dat iemand ook schuldig is aan het ongeval of het ongeval bewust heeft veroorzaakt. Een automobilist die verblind door de laagstaande zon een fietser schept, is altijd aansprakelijk voor de letselschade. En een hondenbezitter is aansprakelijk als de hond iemand bijt. De aansprakelijke partij hoeft niet altijd een persoon te zijn. Ook een verzekeraar kan aansprakelijk zijn voor de letselschade. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een bestuurder een eenzijdig ongeval krijgt, letselschade oploopt en zijn letselschade wil claimen bij de inzittendenverzekering.

Persoonlijk letselschade advies

Wil jij na het lezen van bovenstaande informatie letselschade advies over jouw persoonlijke situatie? Wij zoeken tot in de puntjes uit wie er aansprakelijk is voor jouw letselschade en bij wie je een schadevergoeding voor de letselschade kunt claimen. Ons letselschade advies is voor jou gratis, omdat wij de kosten hiervan verhalen op de aansprakelijke partij. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen