Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Als je na een aanrijding nekpijn hebt, dan kunnen we ons voorstellen dat je je zorgen maakt of er misschien sprake is van blijvend letsel. Laat je daarom altijd onderzoeken door een huisarts als je letsel hebt als gevolg van een ongeluk. Is de nekpijn na een aanrijding blijvend, dan kun je mogelijk een letselschadevergoeding claimen voor de psychische klachten die je ervaart als gevolg van de pijn. We noemen deze schadevergoeding ook wel smartengeld.

Nekpijn na een aanrijding

Raak je betrokken bij een auto-ongeluk, een scooter- of fietsongeluk of word je als voetganger aangereden, dan kan dit grote gevolgen hebben. Los van de materiële schade, kun je er ook lichamelijke schade, ofwel letselschade aan overhouden. Door het letsel raak je misschien arbeidsongeschikt of zijn er aanpassingen in huis nodig. Het is goed om te weten dat je bij letselschade aanspraak kunt maken op een letselschadevergoeding. Je moet de ander partij dan aansprakelijk stellen.

Na een aanrijding kun je te maken krijgen met verschillende soorten letsel. Omdat het letsel in het geval van nekpijn niet direct aan de buitenkant zichtbaar is, ontstaat hierover nogal eens discussie met de verzekeringsmaatschappij. Het is daarom – misschien nog wel meer dan bij andere letselschadezaken – belangrijk dat je je laat bijstaan door een expert als je nekpijn na een aanrijding hebt. Een letselschade-expert weet bij dit letsel precies waar je op moet letten en wat je mee kunt nemen in de claim voor het smartengeld.

Aansprakelijkheid bij letsel

Als een kwetsbare verkeersdeelnemer – een voetganger of een fietser – een aanrijding krijgt met een gemotoriseerd voertuig, dan is de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig aansprakelijk. Hij is aansprakelijk ongeacht of hij ook daadwerkelijk een fout heeft gemaakt. Dit is in de wet zo geregeld en noemen we risicoaansprakelijkheid.

Is er sprake van een aanrijding tussen bijvoorbeeld twee auto’s, dan is de aansprakelijkheid een stuk minder voor de hand liggend. Houd je in zo’n geval nekpijn na de aanrijding en wil je hiervoor je schade en smartengeld claimen, dan zal je de andere partij aansprakelijk moeten stellen én moeten aantonen dat de andere partij ook daadwerkelijk aansprakelijk is. Een letselschade-expert weet gelukkig precies wat je moet doen om de andere partij aansprakelijk te stellen. Neem daarom bij letselschade altijd contact op met een letselschade-expert van Kracht Letselschade.

0852738227