Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Als je betrokken bent bij een ongeval, kan dit een grote impact hebben. Niet alleen is materiële schade een vervelend gevolg, de gevolgen voor jou persoonlijk kunnen ook heftig zijn. Denk hierbij aan lichamelijk leed zoals pijnklachten en belemmeringen veroorzaakt door het ongeval, maar ook aan psychisch leed. Dit zijn problemen zoals verdriet, neerslachtigheid, depressie, angst- en paniekaanvallen en soms zelfs een verminderde levenslust als gevolg van het ongeval.

We noemen dit soort leed immateriële schade: schade die niet in geld is uit te drukken. Toch is het gelukkig wél mogelijk om deze immateriële schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd.

Smartengeld claimen bij letselschade

Bij allerlei soorten ongevallen kun je smartengeld claimen. Ook als de materiële schade beperkt is, kan de immateriële schade voor jou persoonlijk nog altijd groot zijn. Wij onderscheiden de volgende letsels:

  • Letsel door een verkeersongeval
  • Letsel door een medische fout
  • Letsel door een arbeidsongeval
  • Letsel door wegbeheerderszaken
  • Letsel door dieren (bijvoorbeeld een hondenbeet)

Heb je door één van bovenstaande ongevallen lichamelijk en/of psychisch letsel opgelopen? Wij zijn er voor je en helpen je graag om hiervoor smartengeld te claimen.

Smartengeld claimen met Kracht!

Je vraagt je misschien af of jij wel recht hebt op smartengeld. Dit ligt simpeler dan je denkt: iedereen die bij een ongeluk lichamelijk en/of psychisch letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander en buiten zijn of haar schuld om, heeft recht op smartengeld. Het smartengeld wordt betaald door de aansprakelijke partij, wat in de meeste gevallen de verzekeraar van de tegenpartij is. Toch is het niet altijd eenvoudig om smartengeld te claimen.

Het vaststellen van immateriële schade is vaak lastig, maar Kracht! Letselschade helpt je hierbij. Op basis van jouw gegevens maken we een berekening van de hoogte van het smartengeld, zodat we je een indicatie kunnen geven. Houd er wel rekening mee dat het uiteindelijke bedrag anders kan uitvallen – in de meeste gevallen kan de precieze hoogte van het smartengeld pas aan het einde van de letselschadezaak pas berekend worden.

Heb jij letselschade opgelopen door een ongeval buiten jouw schuld? Neem dan contact met ons op, zodat we samen met jou een smartengeld-claim kunnen indienen om de letselschade te verhalen op de andere partij.

 

0852738227