Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Heb je door een ongeval je been gebroken? En is het ongeval door een ander veroorzaakt? Dan is het goed om te weten dat je deze andere partij hiervoor aansprakelijk kunt stellen. Letselschade zoals een gebroken been kun je altijd claimen, zelf al lijkt het lastig om de geleden schade in geld uit te drukken. We noemen dit dan ook immateriële schade. Dit is alle lichamelijke en geestelijke schade die je oploopt door een ongeval.

 

De gevolgen van letselschade als een gebroken been zijn een goed voorbeeld van immateriële schade. Je kunt op zijn minst tijdelijk niet alles doen wat je deed, zoals bepaalde (huishoudelijke) werkzaamheden en hobby’s. Ook kun je behoorlijk geschrokken zijn van het ongeluk. Om dit soort leed te compenseren, kun je de letselschade van een gebroken been verhalen op de veroorzakende partij.

 

Materiële en immateriële letselschade bij een gebroken been

We onderscheiden twee soorten letselschade: materiële en immateriële letselschade. Bij een gebroken been als gevolg van een ongeval, krijg je waarschijnlijk met beide te maken.

 

Bij materiële letselschade kun je denken aan:

 

  • Schade aan je auto of fiets
  • Schade aan kleding
  • Schade aan andere eigendommen
  • Kosten als gevolg van het ongeval, zoals medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp
  • Gemist inkomen als gevolg van het ongeval

 

Bij immateriële letselschade kun je denken aan:

 

  • Pijnklachten en belemmeringen
  • Verdriet, neerslachtigheid en/of depressie
  • Angst- en paniekaanvallen
  • Verminderde levenslust door toegebracht letsel

 

Hulp bij letselschade gebroken been

In Nederland is het wettelijk geregeld dat je letselschade kunt verhalen op de veroorzakende partij. Toch is dit niet altijd eenvoudig, want het is niet altijd even duidelijk bij welke partij de aansprakelijkheid ligt. Hierdoor kan een letselschadezaak lang duren en het is ook mogelijk dat de andere partij niet meewerkt. Daarom is het verstandig om Kracht! Letselschade in te schakelen.

 

Met de hulp van je eigen letselschade expert sta je – zelfs met een gebroken been – steviger in je schoenen. Wij helpen je met het berekenen en het claimen van de letselschade, zodat je dit hoofdstuk zo snel mogelijk kunt afsluiten.0852738227