Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Letselschade is een term die je regelmatig voorbij hoort komen, maar wat is dit nou precies? Letselschade is de verzamelnaam voor de lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade die een mens kan ondervinden als hij bij een ongeval betrokken is. Het kan daarbij gaan om een verkeersongeval, bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het sporten of tijdens het klussen in en om het huis. Kosten die voortkomen uit lichamelijke en geestelijke schade noemen we materiële schade, zoals kosten die je hebt om je woning rolstoelvriendelijk te maken of inkomen dat je misloopt omdat je niet kunt werken. Immateriële en materiële schade kun je verhalen bij de aansprakelijke partij. Benieuwd hoe jij jouw schade kunt claimen? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Welke kosten vallen onder letselschade?

Zolang er sprake is van letsel en een aansprakelijke partij kan een letselschade expert alle aantoonbaar gemaakte kosten claimen en ook een vergoeding afdwingen voor immateriële schade. Onder letselschade vallen dus verschillende soorten kosten, zo ook de schade die moeilijk in geld om te zetten is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angst, verdriet of depressiviteit. Na een ongeluk ben je bijvoorbeeld bang om weer achter het stuur te stappen, waardoor jouw levensvreugde afneemt. De vergoeding die je hiervoor ontvangt noemt men smartengeld.

Ook inkomsten die je misloopt omdat je tijdelijk niet meer kunt werken vallen onder letselschade. Bij letselschade horen ook bepaalde uitgaven die je genoodzaakt bent te maken door jouw lichamelijke letsel, zoals bijvoorbeeld medische kosten en kosten voor een hulp in de huishouding. Wanneer je materiële schade hebt, zoals schade aan een voertuig, kan een letselschade expert ook deze schade voor jou claimen.

Welke soorten letselschade zijn er?

De reden van letselschade kan verschillen, wij onderscheiden de volgende letsels:

  • Letsel door een verkeersongeval
  • Letsel door een medische fout
  • Letsel door een arbeidsongeval
  • Letsel door wegbeheerderszaken
  • Letsel door dieren (bijvoorbeeld een hondenbeet)

Hoe stel ik iemand aansprakelijk voor mijn letselschade?

Letselschade is schade die je oploopt door toedoen van een derde. Je kunt dus alleen letselschade verhalen wanneer een derde partij een verhaalsmogelijkheid biedt. Bij letselschade is er dus altijd sprake van een aansprakelijke tegenpartij. Maar hoe stel je iemand aansprakelijk voor jouw letselschade? En wat doe je wanneer de tegenpartij deze schade niet, of slechts gedeeltelijk erkent? Letselschadezaken kunnen lang duren en veel energie kosten, daarom adviseren wij je om altijd gebruik te maken van de gratis hulp die een letselschade expert biedt.

Gratis hulp bij letselschade

Ondanks de uitgebreide wet- en regelgeving in Nederland is het vaak niet duidelijk bij welke partij de aansprakelijkheid ligt. Mede daardoor kan een letselschadezaak lang duren. Het kan voorkomen dat een tegenpartij niet makkelijk meewerkt. Daarom wordt het vaak aangeraden om een letselschade expert in te schakelen.

Wanneer je zeker wil zijn dat je alle mogelijke kosten verhaalt en er niks vergeten wordt, is het ook slim om een letselschade expert om hulp te vragen. Er wordt dan naar jouw situatie gekeken en aan de hand hiervan wordt er een lijst opgesteld met alle kosten die verhaald moeten worden.

Kracht! Letselschade

Wanneer je Kracht! Letselschade inschakelt krijg je een eigen letselschade expert toegewezen. Onze specialisten hebben allen meer dan 25 jaar ervaring in de letselschadebranche en gaan de strijd graag voor jou aan. Veel mensen weten het niet, maar onze hulp en advies is gratis! De Nederlandse wet stelt de aansprakelijke partij naast jouw persoonlijke (letsel-)schade ook aansprakelijk voor de redelijke kosten van buitengerechtelijke bijstand, zoals hulp door een letselschade expert (art. 6:96 BW).

Hulp nodig bij het claimen van jouw letselschade?

Heb jij hulp nodig bij het claimen van jouw schade? Wil je een advies of een second opinion? Of wil jij meer informatie over Kracht! Letselschade? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in of bel ons op 085-2738225. Uiteraard kun je ook een terugbelverzoek achterlaten.

0852738227