Direct gratis advies!

Neem contact met ons op

X
 

Menno Weehuizen

Sinds 1991 ben ik werkzaam binnen het zeer boeiende letselschade vakgebied. In eerste instantie gedurende zo’n 11 jaren voor een grote aansprakelijkheidsverzekeraar, als letselschadebehandelaar én als opleider van vakgenoten en juristen. Daarna maakte ik voor vijf jaren de overstap naar een advocatenkantoor.

Vanaf dat moment behartig ik de belangen van slachtoffers en dus niet meer de belangen van verzekeraars. Ik was tot de conclusie gekomen dat de verzekeraars te veel gericht zijn op schadebeperking en te weinig oog hebben voor de ellende waarin een slachtoffer over het algemeen komt te verkeren. Dat ligt niet in mijn aard. Ik ben begaan met het lot van het slachtoffer en ga daarom liever, voor hem of haar, voor een maximale financiële vergoeding.

In 2007 werd ik benaderd voor deelname in een franchiseorganisatie. Aangezien dat een zelfstandig ondernemerschap inhield ben ik daarop ingegaan. Na enige jaren werd ik namens de franchisenemers in de franchise raad gekozen, alwaar ik de nodige ervaring op organisatieniveau heb opgedaan. Per september 2019 ben ik met twee andere franchisenemers, mijn compagnons Hans en Harry dus, uit deze organisatie gestapt om een eigen letselschadebedrijf op te kunnen starten. Dit geeft nog meer vrijheid ten aanzien van beleid, beslissingen en de hulp die aan slachtoffers wordt geboden.

Meer dan 2000 klanten later kan ik bogen op een succesvolle praktijk.  Het geniet mijn voorkeur de letselschadezaken zoveel mogelijk in goed overleg met de verzekeraar tot een voor de klant zo  gunstig mogelijk einde te brengen. Als de verzekeraar zich tenminste inschikkelijk opstelt. Indien dat niet het geval is verlaat ik het zogeheten harmoniemodel en krijgt de verzekeraar te maken met een harde en zakelijke opstelling. Gelukkig komt het niet veel voor dat de rechter eraan te pas moet komen om de verzekeraar te overreden. Een goede belangenbehartiger is volledig op de hoogte van de rechtspraak en literatuur. Mijn motto is dan ook “kennis is macht”! Mijn kennis van en ervaring met de manier van werken door de aansprakelijkheidsverzekeraar komt daarbij goed van pas. Ik ben lid van de brancheorganisaties NIVRE en NIS en draag de titel NIVRE Register Expert Personenschade, afgekort re.

0852738227