“Ik wil jullie graag iets vertellen over de begeleiding van onze letselschade expert na ons motorongeval.”

Mijn man en ik rijden al vanaf onze 18-jarige leeftijd motor en hebben allebei een eigen motor. Jan heeft een BMW K 1100 en ik een Honda CX 650. Het is een heerlijk vervoermiddel en rijden ook heel wat kilometers. Jan wat meer, ook voor zijn werk, ik werk zelf in Hoorn, dat kan makkelijk op de fiets. Ook op vakantie naar bijvoorbeeld Engeland of Duitsland met als overnachtingen in een hotel of B&B vinden wij erg leuk.

Mijn Honda CX 650 was een oude motor en ik wilde graag wel weer eens iets nieuws. Via internet zag ik een prachtige rode motor Suzuki V-Strom te koop staan. Met de verkoper een afspraak gemaakt, dat wij hem in de buurt van Gorinchem in Sleeuwijk konden bekijken. Op zondag 2 september 2018, was het dan zover. Ik bij Jan achterop de BMW, met de gedachte als het een fijne motor is kunnen wij hem gelijk kopen en dan rij ik ermee naar huis.

Het was een warme zonnige dag. Wij trekken altijd onze motorkleding aan, helm, laarzen, goede leren handschoenen en broek en jas. (achteraf maar goed ook). Bij de brug in Gorinchem aangekomen, was er een snelheidsbeperking van 120 – 70 – 40. Wij reden niet hard, Jan ging al naar de rechterbaan, omdat wij aan de andere kant van de brug van de snelweg af moesten. De auto’s voor ons remden nog iets bij, wij ook en daar lagen wij. Op het asfalt.

Er lag een dik oliespoor op de weg, waardoor de motor weggleed. Door mijn reactie naar links had ik mijn linker onderarm en mijn linker onderbeen en enkel gebroken. Gelukkig kwamen wij niet in botsing met andere auto’s. De weg werd gelijk afgezet door andere motorrijders. Ik ben naar de kant gestrompeld op 1 knie en 1 arm. Daar tegen de vangrail aanzittend wachtend op de ambulance.

Jan had gelukkig geen lichamelijk letsel maar zijn motor was totale los. Dus dat worden twee andere motoren. Uiteindelijk na een paar daagjes in het ziekenhuis en een operatie verder, mocht ik naar huis. Bed en de postoel in de woonkamer.

Bij ons ongeluk was er ook een journalist die foto’s plaatste op Facebook. Deze informatie had ik gedeeld en zo hebben Harry en Lilly van Kracht! contact met ons opgenomen. Zij zijn bekenden van ons (uit de buurt). Harry kwam bij ons thuis en heeft alles uitgelegd was zij voor ons kunnen betekenen. Het was natuurlijk niet onze schuld dat wij een ongeluk kregen, maar van de wegbeheerder. Hij heeft ons het hele traject begeleidt en ook het contact onderhouden met de verzekeraar. De expert, Harry in dit geval, hoef je niet te betalen, hij verrekend zijn salaris met de verzekeraar. Wij kregen na 2 weken al een voorschot om de eerste onkosten te kunnen betalen.

Wat mij het meeste is bijgebleven, is dat wij als normale burgers geen enkel idee hebben waar wij recht op hebben. Een verzekeringsadviseur zegt: “Oh, maar je man kan het huishouden doen of vraag maar een buurvrouw om te helpen”. Nee, je hebt gewoon recht op thuis- of buurtzorg , daar zijn allemaal tabellen voor. Dit is allemaal wettelijk geregeld.

Uiteindelijk na nog een operatie en een jaar verder gaat het goed met mij. Soms nog wat last van mijn pols, maar die moet ik blijven trainen. Na een jaar hebben de verzekeraar, medisch advies, Harry en ik een financiële eindafrekening gemaakt.