Ruud had nooit kunnen vermoeden dat zijn leven ingrijpend zou veranderen toen hij tijdens het varen een visser hulp bood bij het loshalen van zijn haak uit de oever. De oever zakte weg en Ruud kwam als het ware in een val terecht. Voor de afhandeling van de letselschade kwam hij in contact met Kracht! Letselschade. Aan de hand van deze casus vertellen we je graag wat Kracht! Letselschade voor je kan betekenen.

Het ongeluk van Ruud

“De visser vroeg mij of ik zijn haak, die aan de andere oever vastzat, wilde losmaken. Ik heb mijn boot langszij gevaren en zette mijn been op de oever om het haakje los te maken, maar op dat moment klapte de oever als een soort muizenval dicht. Ik werd uit de boot getrokken en kreeg 1500 kilo aan losse keien op mijn been. Door het rollen van de keien, werd mijn hele been ontzet. Maar ondertussen zakte ik ook steeds verder weg in de modder. Het was dus een hele benarde situatie,” blikt Ruud terug op dat noodlottige ongeval in 2014.

Zijn partner Marianne heeft al snel door dat het foute boel is als ze hem ’s avonds uit het ziekenhuis haalt en ze besluit na wat googelen contact op te nemen met Kracht! Letselschade. Zo komt ze bij Harry Tehubijuluw uit. De klik met Harry was er volgens haar meteen. “Hij maakte direct een afspraak om langs te komen en dat gaf een heel vertrouwd gevoel.”

Bezoek aan de ongevalslocatie

Dat vertrouwde gevoel blijkt ook nog eens als Harry de eerste keer langskomt. Het valt Ruud en Marianne op dat Harry bij binnenkomst modder aan zijn schoenen heeft. “Het bleek dat hij op locatie was geweest om de situatie op te nemen. Dat iemand fysiek daarheen gaat en zich zo inzet voor zijn cliënten, daar krijg ik nog steeds kippenvel van,” vertelt Ruud. Voor Harry is zo’n bezoek aan de ongevalslocatie juist heel vanzelfsprekend. “Dat doe ik altijd om mij een goed beeld te kunnen vormen van de situatie ter plaatse,” legt hij uit.

Terwijl Ruud zich op zijn herstel kan richten, gaat Harry aan de slag om de letselschade voor Ruud af te handelen. Harry: “Het recreatiegebied valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente heeft daarmee ook de verplichting om het gebied regelmatig te controleren. Dat geldt niet alleen voor de zichtbare zaken, maar ook zoals in dit geval voor de beschoeiing die deels onder water zit. Na het ongeval stond het leven van Ruud en Marianne volledig op hun kop. Terwijl Ruud zich focuste op zijn revalidatie, voerde ik gesprekken met verzekeraars, re-integratiedeskundigen en andere partijen. Na acht jaar is de zaak nu afgewikkeld. Het leven van Ruud en Marianne wordt nooit meer hetzelfde, maar ze kunnen zich nu wel volledig richten op hun toekomst.”

Voor Ruud en Marianne was het heel fijn dat ze werden bijgestaan door Harry. “Als zoiets gebeurt, dan sta je er op een gegeven moment toch alleen voor.” Marianne doelt erop dat Ruud kort na het ongeluk weinig kon en dat alles op Marianne aankwam. “Acht jaar lang heeft dat op je relatie een hele grote impact. Uiteindelijk heeft Harry het, vinden wij, tot een fantastisch einde voor ons weten te brengen.”

Aangepaste auto

Harry regelde in die acht jaar niet alleen dat Ruud een vergoeding kreeg voor alle medische kosten, maar hij regelde ook een andere auto voor Ruud. “Inmiddels heb ik een aangepaste auto. Daar ben ik heel erg blij mee, want ik heb een stukje mobiliteit terug. Het was super dat Harry er eigenlijk altijd wel was voor steun en dergelijke. En ook zijn kennis van zaken, dat was erg belangrijk.”

Nu de hele letselschade is afgehandeld, blikken Ruud en Marianne tevreden terug op het proces. “In het begin was het nog heel moeilijk, want dan is het afgehandeld en dan pas komt het acceptatieproces,” legt Marianne uit. “Maar er valt dan wel een bizarre last van je schouders af.”

Heb jij net als Ruud letselschade opgelopen en zoek je iemand die je van begin tot eind helpt met de afwikkeling hiervan? Neem dan contact op met de specialisten van Kracht! Letselschade.

Contact opnemen