X

Bel me terug

Laat je naam en nummer achter

of bel direct 085-2738225

 

Je ziet er steeds meer; elektrische auto’s. Door het tekort aan laadpalen zijn er steeds meer eigenaren die zelf een laadpaal in hun voortuin zetten of een kabel over de stoep naar de woning uitrollen. Maar mag dit wel? Wat gebeurt er als iemand struikelt? In deze blog vertellen we je graag hoe het zit.

De regels voor het opladen van een elektrische auto.

Het opladen van een elektrische auto moet in principe bij een laadpaal, die door de gemeente beschikbaar gesteld wordt. Echter neemt het aantal elektrische auto’s in hoog tempo toe en is er inmiddels in veel gemeenten een tekort aan laadpunten. Dit is de reden dat veel eigenaren vanuit hun huis of voortuin opladen. In bijvoorbeeld Utrecht is het verboden, maar in veel gemeenten ook niet. Soms zijn er nog wel voorwaarden, zoals het verplicht stellen van een mat of drempel over de kabels, een maximale lengte van de laadkabel en een verbod als er binnen 300 meter wel een beschikbaar laadpunt is. Toch begint de situatie zorgwekkend te worden en neemt het aantal struikelgevallen toe.

Aansprakelijkheid bij letselschade.

Ben jij gestruikeld over een laadkabel, dan kan het vervelende gevolgen hebben als het niet bij een schaafplek is gebleven. Kortom je hebt letselschade opgelopen. In dat geval is de eigenaar van de auto en de woning waar het snoer naartoe loopt aansprakelijk. Eigenlijk is het niet anders dan dat je over een verlengsnoer struikelt, terwijl iemand zijn auto stofzuigt. De eigenaar is aansprakelijk voor de schade die jij hebt opgelopen.

Wil jij de schade verhalen, dan ben je bij Kracht! Letselschade aan het goede adres. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring. Indien nodig bundelen wij onze krachten met advocaten en (medisch) specialisten uit ons netwerk. Wij strijden gratis voor jouw belangen bij de aansprakelijke partij en doen er alles aan om een passende schadevergoeding voor je te regelen. Daar heb je recht op. Daarbij is het voor jou ook fijn, dat jij maar 1 aanspreekpunt hebt. De situatie is immers al vervelend genoeg.

Hulp nodig bij het verhalen van de schade?

Heb jij hulp nodig of wil jij meer informatie over Kracht! Letselschade? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in of bel ons op 085-2738225. Uiteraard kun je ook een terugbelverzoek achterlaten.

 

0852738227